sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kuvapläjäys taimikasvatuksesta

En eilen hämärissä voinut kuvailla taimia, niin tässä nyt 5.5. tilanne päivänvalossa kuvattuna.

Sweet Nugget maisseja omista siemenistä, kylvetty muistaakseni 1.5. 

Maaliskuun puolivälissä kylvettyjä tomaatteja, timjameita ym. Pistokkaina ostettuja pelargonioita ja lumihiutalieta tuossa kenkätelineessä. 

Chili Fuego, parhaimmat taimet. Pari pienempää taitaa vielä olla. Tuo korkein on ollut ihan ledivalon alla, keltaruukkuinen alempana, pelkällä luonnonvalolla.

Bloody Butcher erittäin aikainen tomaatti. Ensimmäisenä kukkaan ehti kuitenkin pihvitomaatti Oxheart. Kuvaan puskee myös kaupan luomupopcorninjyvistä kylvetty maissi. Alimmaisena vesimelonin lehtiä.

Tiny Tim -ruukkutomaatin taimista paras yksilö. Nuput ovat vielä pieniä, mutta tuloillaan kumminkin! Vasemmalla vesimelonin (Sugar Baby) taimia. Keskellä oikealla säälittävän näköistä kreikanmeiramia. Elossa se silti on.

Omasta talvetetusta valkokukkaisesta pelargoniasta otetut pistokkaat ovat aika reheviä. Tässä alkuvaiheen kuvaa pelakuun pistokkaista. Myös kaupan ruukkubasilikasta napattu latvapistokas on lähtenyt kasvuun. Etualalla basilikaa Genovese, vasemmalla järkyttävän huonoja keräsalaatintaimia ja minimaalista rohtosamettikukkaa. Rohtosamettikukalta odotan paljon, mutta Kotipuutarhalehdestä luin, että se on kitulias kasvamaan. Harmi!

Pienilehtinen basilika "Emily".

Tältä se kasvu näyttää. On aika ihmeellistä, miten pienestä se aina lähtee. Maissien kanssa varsinkin on vaikea uskoa, että ruttuisesta säälittävästä jyvästä (omat maissit) tulee lopulta parimetrinen ranteenpaksuinen kasvi, joka tuottaa herkullisia tähkiä. Tämä ihme ällistyttää minua joka ikinen vuosi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti